google-site-verification: google21d08411ff346180.html Православный календарь 15 ноября (2 ноября ст.ст.) | Справочно-информационный портал Алчевского благочиния

Православный календарь 15 ноября (2 ноября ст.ст.)

Ноябрь 14th 2016 -

Проповедь во вторник 22-й седмицы по Пятидесятнице

В этот день:
Русская Православная Церковь отмечает память святых:

Мучеников Акиндина, Пигасия, Аффония, Елпидифора, Анемподиста и иже с ними (ок. 341-345).
Прп. Маркиана Кирского (388).
Преподобного Киприана Сторожевского, бывшего разбойника Олонецкого (1598)
Святого Эрка еп. Слайнского Ирландского (512; Кельт. и Брит.).
Исповедника Антония архиеп. Солунского (844).
Священномученики Константина Юрганов и  Анания Аристова , иереев (1918).
Священномученика Василия Лузгина, священника (1918).
Икона Божией Матери Шуйская-Смоленская

Храни вас Господь, Матерь Божия и все святые, их же память мы сегодня отмечаем!

Молитвы:

Мчч. Акиндина, Пигасия, Аффония, Елпидифора, Анемподиста. Тропарь, глас 2.
Страстотерпцы Господни,/ блаженна земля, напившаяся кровьми вашими,/ и свята селения,/ приймшая телеса ваша:/ в тризнищи бо врага победисте/ и Христа со дерзновением проповедаете:/ Того яко блага молите/ спастися, молимся, душам на шим.

Мчч. Акиндина, Пигасия, Аффония, Елпидифора, Анемподиста. Кондак, глас 2.
Благочестивый и Богоносныя мученики,/ яко на земли оставлыпия вся,/ приял еси в наслаждение благих Твоих и упокоение,/ Акиндина, Пигасия, Анемподиста,/ с нимиже Аффония и Елпидифора же,/ Едине сый Преблагий.

Шуйской-Смоленской иконы Богородицы. Тропарь, глас 4.
Яко многоценное сокровище прият град Шуя / чудесно написанную икону Твою, / Пресвятая Владычице, Дево Богородице, / во исцеление лютыя язвы и во утешение православных Тобою дарованную, / от неяже источники благодатныя и до ныне обильно изливаются. / Пробави, Пречистая, и на будущее время милости Твоя ведущим Тя, / храни град Твой и всю Русскую землю / и спасай людей, к Тебе с верою и любовию притекающих.

Шуйской-Смоленской иконы Богородицы. Ин тропарь, глас 4.
Всеблагая и премилостивая Заступнице рода христианскаго,/ Пречистая Дев о Богородице,/ припадающе пред святым и чудотворным Твоим образом,/ имже от лютаго смертоносия град Шую древле избавила еси,/ умильно взываем Ти:/ не престай под кровом Своей благости/ сохраняти от бед и обстояний град Твой/ и вся грады и веси страны Российския/ и молити Сына Твоего, Христа Бога нашего,/ да спасет души наша.

Шуйской-Смоленской иконы Богородицы. Кондак, глас 3.
Мати Божия Пресвятая,/ стено христианом, града нашего Шуи покров и заступление!/ Молитвы раб Твоих, ко иконе Твоей припадающих, приими,/ во исповедании Православный веры укрепи,/ от всякия напасти и беды избави,/ скорби земныя, на радость преложи/ и Сына Твоего моли граду и людем Твоим в мире спастися.

Шуйской-Смоленской иконы Богородицы. Кондак, глас 6.
Предстательство христиан непостыдное,/ ходатайство ко Творцу непреложное,/ не презри грешных молений гласы,/ но предвари яко Благая/ на помощь нас, верно зовущих Ти,/ ускори на молитву и потщися на умоление,/ предстательствующи присно, Богородице, чтущих Тя.

Pages: 1 2 3

Комментарии закрыты.