google-site-verification: google21d08411ff346180.html Акафист святым сестерам-мученицам Минодоре, Митродоре и Нимфодоре | Справочно-информационный портал Алчевского благочиния

Акафист святым сестерам-мученицам Минодоре, Митродоре и Нимфодоре

Сентябрь 23rd 2015 -

Кондак 1

Избранных из среды мира сего потопляемаго в суетном море, и явльшихся душ Жениху Христу невестами верными даже до крове, восхваляем вас, девы и страстотерпицы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро. Уповающе на молитвы, покровительство и помощь вашу, зовем вам: Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.


Икос 1

Ангельстей чистоте возревновавши, чистоту души и тела, яко дар Троице Святей, ревностно сохранили есте. И ныне со Ангелами и со всеми святыми молитеся за нас, немощных и разслабленных, да востанем твердо на путь спасительный, взывающе вам: Радуйтеся, измлада себе Троице Святей посвятившия. Радуйтеся, чистоту, любовь и веру от родителей своих приявшия. Радуйтеся, от единыя утробы родившияся. Радуйтеся, во святем крещении Духом сроднившияся. Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.

Кондак 2

Видя, како трудно, живя среди мира грешнаго и прелюбодейного, сохранити себе в чистоте для Жениха своего, Христа Бога, последовали есте Его призыву: «изыдите от среды людей сих и отлучитеся, и нечистоте их не прикасайтеся, и Аз прииму вы», непрестанно поющия: Аллилуиа.

Икос 2

Всего более возлюбив девственную чистоту души и тела своего, видя, яко токмо сия чистота угодна Небесному Жениху, оставили есте среду людей, ищущих себе плотския наслаждения, и потекли по примеру Господа, распявшагося «вне стана», в пустынное, возвышенное место, да и мы, научени вашим спасительным побегом от соблазнов, возопием вам таковая: Радуйтеся, своим намерением сохранити себе в девственней чистоте Богу угодившия. Радуйтеся, свою чистоту Жениху Небесному посвятившия. Радуйтеся, яко следуя решению сему спасительному бежали есте от суеты. Радуйтеся, на холме пустыннем явилися, яко благоуханныя цветы. Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.

Кондак 3

Достигнув сего пустыннаго места, яко некоей обители среди природы, Богом зданныя, украсили есте е своим житием во Христе, непрестанными молитвами и постом любовь свою Богу являя, поюще Ему: Аллилуиа.

Икос 3

Елико сердце, исполненное любовию, ищет уединения с любимым и тишины, тако и вы среди тишины сей Богом зданныя обители непрестанно трудистеся сердцем и умом, дабы уединитися душею с возлюбленным и вас возлюбшим Творцем. Мы же, грешнии, аще и во уединении от мира находимся: во храмех и обителех, в суете присно пребываем, но на вашу жизнь взирающе, душу вновь горе устремляем и со умилением вопием: Радуйтеся, не людей, а суетность их жизни отвергшия. Радуйтеся, не покой земный, а любовь Христову обретшия. Радуйтеся, обитель, Богом зданную, не осквернившия суетою. Радуйтеся, не земную любовь искавшии, а Божию всею душею. Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.

Кондак 4

Издетска приявшия во святем крещении семена любве Христовы и сохранившия землю сердца своего чисту, не засорену тернием похотливых желаний и не опалену зноем страстей, усердно удобряете ю питательнейшею пищею райскою — Хлебом Небесным. И в нюже меру укрепляшеся в сердцах ваших любовь Христова, в туюжде навыкасте пети от сердца Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Господь наш, яко чадолюбивый Отец, пекущийся о спасении чад Своих, являет нам, неразумным, образ вашего попечения о спасении души. Мы же, научаяся от вас, девы святыя, сему деланию, просим помощи вашея и поем вам: Радуйтеся, яко во крещении святем семена любве Божия обретшия. Радуйтеся, яко и нас к познанию о сем богатстве, его же мы имеем, приводящия. Радуйтеся, Хлебом Небесным, сшедшим с небес, питавшияся и сего ради в душе возрастившия древо веры, надежды и любве. Радуйтеся, яко вашими молитвами и заступлением от сего глада духовнаго будем избавлени и мы. Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.

Кондак 5

Видя Господь ваша слезы и труды, ради Него вами подъятыя, исполнил есть ваша сердца через край Своею любовию, и потекли от вас реки чудес, исцелений и утешений, да вси вас ради воспоют Богу: Аллилуиа.

Икос 5

Любовь Божия — многоценный бисер для души. По слову бо святаго праведнаго Иоанна Кронштадтскаго, величайший дар человеку — Бог в сердце. И кто взыщет сей бисер, обретет мир, радость, свет, свободу, жизнь. Мы же, яко нищии, к вам, святыя девы, богатым сим даром, взываем: Радуйтеся, единаго Бога возлюбившия, и посему Божию любовь обретшия. Радуйтеся, Женихом Христом исполненный явилися есте, яко источницы чудес и исцелений к нуждающимся и жаждущим потекшия. Радуйтеся, помозите и нам в своих сердцах отвергнути суету и быти верными единому Христу. Радуйтеся, и к нам, разслабленным и немощным, направляющия любве вашея живительную, благодатную струю. Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.

Кондак 6

Позавидовав князь тьмы, якоже прежде Адаму с Евой, вашей чистоте и жизни во Христе, и имея из среды людей, преданных ему, научает некоего князя мирскаго схватити и мучити вас, присно воспевающих Богу: Аллилуиа.

Икос 6

По реченному Господом: «Аще были от мира сего, мир убо свое любил бы, но яко Аз избрах вас от мира, сего ради ненавидит вас мир» и вас, возлюбленныя агницы Христова стада, возненавиде мир и в лице богоотступников влече вас из возлюбленныя обители на нечестивое судилище. Мы же, пребывающе в мире сем и почести и одобрение от него приемлюще, со стыдом и страхом взываем к вам: Радуйтеся, Богом избранныя от мира сего погибающаго и сего ради миром возненавиденныя. Радуйтеся, от тех, кто мертв душею, мучение Христа ради приявшия. Радуйтеся, и нам, во крещении Богом избранным, о сем избрании возревновати помозите. Радуйтеся, нам, духовно разслабленным и в житейстем море потопляемым, яко Христос Петру, руку помощи прострите. Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.

Кондак 7

Видя вашу красоту, на лица ваша излиявшуюся от сердца, уневещеннаго Христу, враг нагло желая ю, намеревашеся обольстити вас обещанием временных почестей и удовольствий, но ни в чесом же успев, посрамлен юными девами явися. Мы же, издетска сластем земным навыкохом, и сами дивимся, како еще не оставихом вмале воспевати Богу: Аллилуиа.

Икос 7

Бог естьисточник красоты, гармонии красок и величин. И всяк, имущий в сердце Бога, прекрасен, в коем возрасте ни пребывал бы. Сия красота Божия, на вас запечатленная, очи вражии ослепи, яко светом солнечным. Мы же, не имущии попечения о взыскании сердцем Бога, пецемся о внешней своей благовидности, но внутренняя нечистота выступает на наша лица. Сознавая сие наше горькое положение, не завидуя, а ревнуя о вашей небесней красоте, зовем вам: Радуйтеся, даром Божиим — красотою, яко невесты, Христу украшенныя. Радуйтеся, в чертоги Спасовы приятыя и собою Небо украсившия. Радуйтеся, яко ваша лица прекрасная нашу неблаговидность обличают. Радуйтеся, и нам помозите украситися верою и любовию ко Христу, ибо сего наша души чают. Радуйтеся, невесты Христовы Минодоро, Митродоро, Нимфодоро, о спасении нашем молитвенницы предивныя.

Pages: 1 2

Оставьте комментарий!

отель на час в Москве гостиница на час в москве