google-site-verification: google21d08411ff346180.html Православный календарь 16 февраля (3 февраляст.ст.) | Справочно-информационный портал Алчевского благочиния

Православный календарь 16 февраля (3 февраляст.ст.)

Февраль 15th 2018 -

В этот день:
Русская Православная Церковь отмечает память святых:

Праведный Симеон БогоприимецСвятой князь Роман, Угличский чудотворец

Пророка Азарии (X в. до н.э.)
Праведного Симеона Богоприимца (I)
Праведная Анна Пророчица, дочь Фануилова
Мучеников Папия, Диодора, Клавдиана (250)
Святого Власия вукола (пастуха ) Кесарийского (III).
Мученика Келерина Карфагенского, Римского (III)
Мчч. Адриана и Еввула (ок. 308-309).
Свт. Лаврентия Кентерберийского (619) (Кельт. и Брит.).
Преподобной Вербурги Честерской, игумении (ок. 700) (Кельт. и Брит.).
Святителя Ансгара, еп. Гамбургского, просветителя Дании и Швеции. (865)
Блгв. князя Святослава-Гавриила Юрьевского (1253) и сына его св. Димитрия.
Благоверного кн. Романа Угличского
(1285)
Святителя Симеона, еп. Полоцкого, 1-го еп. Тверского (1289)
Святителя Игнатия Мариупольского, митр. Готфейского и Кафайского (1786)
Мучеников братьев Стаматия, Иоанна и с ними Николая Хиосских (1822).
Равноапостольного Николая, архиеп. Японского (1912)

Икона Божией Матери «Умягчение злых сердец»

Храни вас Господь, Матерь Божия и все святые, их же память мы сегодня отмечаем!

Молитвы:

Кондак святаго Симеона, глас 4.

Старец днесь отрешитися от юз моляшеся/ сего жития тленнаго,/ Христа восприят на руки,/ Зиждителя и Господа.

Св. Симеона.Тропарь, глас 4.

Симеон старец днесь веселится,/ восприят на руку свою Младенца Превечнаго Бога,/ от уз плоти разрешитися прося/ и вопия:/ видеста очи мои/ спасение Твое мирови.

Иконы Божьей Матери, именуемой «Умягчение злых сердец» или «Симеоново проречение». Тропарь, глас 8.

Восприемши души человеческия/ и утоливши злый совет,/ сокруши, Богомати Владычице,/ и разгони тьму прегрешений,/ и нас настави на путь смирения,/ яко да и мы будем во свете дел ходити,/ и Твоей иконы явлению торжествовати,/ и на помощь Твою уповати,/ и умильным гласом звати, Владычице, из глубины:/ помози, Едина Благословенная.

Иконы Божьей Матери, именуемой «Умягчение злых сердец» или «Симеоново проречение». Тропарь, глас 2.

Моление теплое и стена необоримая,/ милости источниче, мирови прибежище,/ прилежно вопием Ти:/ Богородице Владычице, предвари/ и от бед избави нас,/ Едина вскоре предстательствующая.

Иконы Божьей Матери, именуемой «Умягчение злых сердец» или «Симеоново проречение». Кондак, глас 6.

Око сердца моего смущают,/ и злый совет/разоряет мя,/ сих сокруши, Дево Чистая,/ и не презри мое воздыхание,/ и супостаты на нас умягчи, Преблагословенная Владычице.

Равноап. Николая, архиеп. Японского. Тропарь, глас 4.

Апостолов единонравне и сопрестольне,/ служителю Христов верный и Богомудрый,/ цевнице избранная Божественнаго Духа,/ сосуде преизливающийся любве Христовы,/ Японския земли просветителю,/ святый Николае, иерарше равноапостольне,/ молися Живоначальней Троице/ о всем твоем стаде/ и о всем мире.

Равноап. Николая, архиеп. Японского. Кондак, глас 4.

Странника и пришельца прият тя страна Японская,/ равноапостолъне святителю Николае,/ в ней же исперва познал еси себе яко чуждаго,/ обаче теплоту и свет Христов источая,/ прелагал еси враги твоя в сыны духовныя,/ имже раздай благодать Божию, созидал еси Церковь Христову,/ о ней же ныне молися,/ и тебе бо сынове ея и дщери взывают:/ радуйся, пастырю добрый наш.

Ин.Тропарь Николая, архиеп. Японского, глас 4.

Яко апостолом сопричастника в трудех и возмездиих/ Церковь тя с любовию почитает,/ святителю отче Николае равноапостольне./ Положив бо многими подвиги начало Православия в Японии язычестей,/ умножил еси в ней чада спасения,/ и по кончине прият тя Бог во обители апостол Своих по достоянию./ Сего ради молим тя/ молися Господеви пребыти и в предняя делу твоему незыблему на веки,/ и ввестися в лоно Церкве Православныя всем погибнути имущим,/ умиритися мирови/ и спастися душам нашим.

Николая, архиеп. Японского. Кондак, глас 2.

Твердаго и Боговещаннаго проповедателя Евангелия Твоего, Господи,/ возмездил еси Боголепно/, труды бо его и болезни приял еси паче всех жертв законных и всесожжении./ Того молитвами соблюди нас от неприязни.

Блгв. кн. Романа Угличского.Тропарь, глас 4.

От младенства явился еси,/ правоверный княже Романе,/ избран от Бога/ благочестия столп необорим,/ веру непорочну соблюл еси,/ молитвами и милостынею и постом Богу угодил еси;/ темже и по смерти явися светлость жития твоего,/ исцелявши бо недуги немощствующих,/ верою притекающих ко святому твоему гробу./ Сего ради вопием ти:/ радуйся, угодниче Божий Романе,/ града Углеча похвало и утверждение.

Блгв. кн. Романа Угличского. Кондак, глас 8.

Яко многосветлая звезда,/ всепразднственная память твоя возсия днесь, благоверный княже Романе,/ созывающи к похвалению люди твоя,/ песньми славословити честное житие твое/ и верно торжествовати святое твое успение,/ в немже молися, святе, ко Христу Богу нашему,/ еже избавитися нам от всех наветов вражиих,/ да вси зовем ти:/ радуйся, Романе пребогате, новый Российский чудотворче.

Ин. Тропарь. Блгв. кн. Романа Угличского, глас 4.
Измлада явился еси, Богомудре,/ княже Романе всеблаженне,/ Божественный сосуд избран Богови,/ и ныне точиши нам многая исцеления,/ и вся недуги потоплявши,/ и спаси град свой Углеч,/ и всех верных сохраняй от невидимых и видимых враг,/ верою, молим, блаженне княже Романе,/ моли Христа Бога спастися душам нашим.

Ин тропарь, Блгв. кн. Романа Угличского, глас тойже.

Явися, яко звезда пресветлая,/ благоверный княже Романе,/ в Богом порученном ти граде Углече,/ в животе своем просветився/ воздержанием и всенощным стоянием,/ постом, и молитвою, и слезами,/ моляся ко Всемилостивому Спасу за град свой/ и за вся страны Русския земли,/ и по преставлении твоем источаеши исцеления неоскудно/ приходящим с верою,/ тем же вопием ти:/ моли Христа Бога/ спастися душам нашим.

Блгв. кн. Романа Угличского. Кондак, глас 8.

Скончав добрый подвиг,/ и веру соблюде в сердцы своем,/ и венец нетленный от Бога приял еси,/ блаженный княже Романе,/ и славе Его сподобился еси,/ и Престолу предстал еси Спасову./ Молися Господеви спасти град Углеч и вся грады/ от нашествия иноплеменных, и междоусобныя брани, и поганых,/ и твое честное преставление почитающим/ грехов оставление даровати/ чтущим любовию святую память твою.

Блгв. кн. Романа Угличского. Кондак, глас 8.

Красоту мира сего, княжение и славу/ яко временно помышляя,/ и сего ради благочестно в мире пожил еси,/ блаженне княже Романе,/ милостынею и молитвами Богу угодив,/ и по преставлении своем чудес дар приим от Христа Бога,/ и светильник явися пресветлый,/ просвещая своими чудесы, приходящим к тебе с верою здравие подавши и от бед избавлявши./ Тем же Христова Церковь песньми славит тя,/ благочестивый княже Романе,/ граду своему Углечу великий поборниче.

Pages: 1 2 3

Оставьте комментарий!